Over Legal Findings

Mr. J.H.M. den OtterLegal Findings is de handelsnaam waaronder Mr. J.H.M. (Maikel) den Otter zijn diensten verricht.

Maikel voltooide in 1996 zijn studie Nederlands Recht (specialisatie ondernemingsrecht) aan de Universiteit van Tilburg, en was daarna gedurende bijna 24 jaar als advocaat werkzaam in de algemene praktijk. Hij volgde een post doctorale opleiding Informaticarecht maar deed in diverse rechtsgebieden ruime ervaring op.

In 1999 stond Maikel als medeoprichter aan de basis van OJW-Advocaten in Goirle, en specialiseerde hij zich verder in het aansprakelijkheidsrecht (waaronder ook letselschades) alsmede het  ICT- en Intellectuele eigendomsrecht. In zijn jarenlange rechtspraktijk heeft Maikel o.a. leveranciers en gebruikers van software, sporters, auteurs, kunstenaars en artiesten alsmede ook slachtoffers van verkeersongevallen met raad en daad terzijde gestaan bij juridische vragen, (contract)onderhandelingen en schaderegelingen.

In 2020 heeft Maikel zijn toga aan de wilgen gehangen om zich als senior jurist volledig te concentreren op de adviespraktijk alsmede op legal operations, informatiemanagement en functioneel beheer voor kleine en middelgrote fiscaal-juridische dienstverleners waaronder ook de ontwikkeling van legal tech en legal design. Maikel is tevens docent recht aan de Fontys Hogeschool Economie en Communicatie in Eindhoven en doceerde Sport en Recht aan de Johan Cruyff University Tilburg (o.a. aansprakelijkheid in sport en spelsituaties en rechten op verzilverbare populariteit).